fejléckép

Könyvek

Séllyi Károly Gyula könyvei

Séllyi Károly Gyula (Illyés Károly) könyvei:

A szerző elérhetőségei, amin keresztül a könyvei megrendelhetők (az első és a második kötet is kapható): illyes.karoly@gmail.comvalamint a +36-20/292-7816 mobil számon 

Hívójele: Alfa, Bravo, Charlie
Egy fiatal tengerészinas ismerkedik a hajó elejével-végével, bizonytalanul csetlik-botlik a fedélzeten. Megszenvedi a tengeri betegség minden stációját, a "hűtlen faképnélhagyás" érzetét, orosz, román, arab lányok karjaiban vigasztalódik. Hamar rájön: ha igazán meg akarja ismerni kitágult világát, a hajó által látogatott országokat, azok népeit, hagyományait, el kell sajátítania néhány nyelvet. 14 hónap alatt töviről-hegyire megismeri a Levante és a Mediterrán vidék államait, egyre biztosabban mozog a hajón és - egy életre elkötelezi magát a hajóval, a tengerrel.

 
Hajózni szükséges...
Két évi hajózás után az önbizalomtól duzzadó, alig 22 éves ifjonc úgy gondolja, hogy élete akkor lesz teljes, ha megméretteti magát az óceáni hajózásban is. Kigrundolja magának a kevés számú nagy hajók egyikét, majd másikát is.  Életútját a szerencse kíséri. Eljut Afrika számtalan országába, Indiába, Burmába, a Távol-kelet majd Dél-Amerika legszebb országaiba. Nemcsak gyűjti, habzsolja az élményeket, kalandokat 


 
Jáva, Borneó, Celebesz...
A megfelelő "oskolákat" elvégezve, immár tiszti beosztásban ismerkedik a még ismeretlen világgal. Szerencse csillaga tovább ragyog. Eljut Indonéziába, a Fülöp-szigetekre, Japánba, a pápuák földjére, szemtanúja Pol Pot vérgőzös "munkásságának" eredményével Kambodzsában. A tengeren éli meg a rendszerváltást, ami nemcsak hazai földön, de a tengeren is kemény próbatételnek bizonyul.

A tenger Törzsfőnöke
Első külhoni hajójával, a Sea Chietainre keresztelt monstrummal megkerüli a Földet. Bezsebeli az utolsó előtti világrészek (Ausztrália, Észak- és Dél-Amerika nyugati és keleti parti országai nyújtotta élményeket. Immár rangos világutazó.Ma nem üzennek hívó távolok
Valóban szerencsés fickó. Utolsó magyar hajója az M/S Bodrog a még ismeretlen földdarabka, Közép-Amerika, a Karib-szigetek és a Csendes-óceán vizeit járja. Hab a tortán - a szépséges Hawaii-szigeteket is megismeri, a Csendes-óceán gyöngyszemének, Honolulunak a vendége. A csúcson van, amikor szembesülnie kell a megváltoztathatatlannal: a MAHART felszámolásával. Addigi élete lezárult, új utakon új , immár külföldi vállalatoknál kuncsorog állásért, mert a hajózást juszt sem adja fel!   

És két vélemény a könyvekről:

Gratulálok a könyvhöz, a sorozat legjobbja, gondos, igazi profi alkotás. Nyelvezete hagyományos kifejezéseinek gondosan stilizált továbbfejlesztése. Nagyon jól játszik az idősíkokon. A mű visszatükrözi fantasztikus mennyiségű élményekben gazdag szakmai életútjának nagyszerűen válogatott és tömörített eseményeit, életveszélyes pillanatait. Sorozata méltó emléket állít a magyar tengerhajózásnak, Egyúttal válogatott kis tömör magyar és világtörténelem, turisztikai ismertető kőkemény politikai értékítélettel. Nyilván véletlen, de életén végigvonul a hármas számmisztika (ha bekövetkezik egy katasztrófa környezetében, az még kétszer megismétlődik). Ismét megvillantja az utánozhatatlan „Csárli” féle humort. Végig kíséri életútját a mosoly, a derű. Ritka adomány. Élmény olvasni”!

Varga János

 

 

Egy ízig-vérig tengerész remek és szórakoztató könyvét volt szerencsém olvasni. A könyv minden egyes mondatából sugárzik a hajózás mérhetetlen szeretete, rajongása. A szerző egyedi, utánozhatatlan humora óriási élmény volt (és marad) számomra. A gyengébb nem iránt érzett tisztelete, különböző földrészeken történt szerelmi kalandjai fűszerezik a lebilincselő történetet. Az író rendkívül igényes földrajzi és történelmi érdeklődését mutatja, ahogy a hajózott országok, városok különlegességeit, értékeit, hagyományait bemutatja. Összességében egy nagyszerű, élvezetes, ugyanakkor egy rendkívül sok tudást és információt átadó művet ismerhettem meg. Gratulálok a szerzőnek”!

Törcsváry Miklós

 

Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑